Postup
1 - Pstruhy očistíme, zbavíme hlav a ploutví a vyndáme ji páteř, u pstruha to jde lehce. Takto připravené pstruhy osolíme a opepříme. 2 - Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a slaninu, promícháme a krátce 2 minuty povaříme. Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky, žampiony nakrájíme na osminky. Lilek a žampiony povaříme na másle 5 minut pod pokličkou, směs lehce osolíme. Přidáme ocet, promícháme a vypneme plamen. Zapékací pekáč vymažeme máslem a vložíme do něj uvařený lilek se žampiony. 3 - Na půlku pstruha rozložíme směs cibule, šunky a slaniny a překryjeme druhou půlkou filety. Takto připravené pstruhy vložíme na zeleninu do pekáče, který zakryjeme alobalem. Ryby pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 350 minut, poté sundejte alobal a pečte ještě 5 minut aby se vytvořila lehká kůrčička. Ideální přílohou jsou brambory. Dobrou chuť.