Postup
1 - Pražmy očistíme a z každé strany uděláme do ryby dva šikmé zářezy. Ryby poté osolíme a potřeme olivovým olejem, a to i v zářezech a břišní dutině. Následně ryby poprášíme bílým pepřem a opět i v zářezech. Rybu vložíme do lednice odležet na 1 hodinu. 2 - Do zapékacího pekáče nalijeme 6 lžic olivového oleje. Na olej rozložíme napůlená cherry rajčata, která osolíme a posypeme bazalkou a oreganem a nasekanou petrželkou. Promícháme a přidáme na plátky nakrájený česnek a na proužky nakrájené černé olivy, ocet a 100 ml vody. Vše opět dobře promícháme. Na tuto směs rozložíme ryby, pekáč zakryjeme alobalem a pečeme ryby v troubě předehřáté na 210 stupňů 35 minut, potom sundejte alobal a pečte rybu 8 - 10 minut. Vhodnou přílohou jsou brambory, tradiční přílohou je bílý, lehce opečený křupavý toast. Dobrou chuť.