hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    pražma v opilé omáčce z cherry rajčat (3).JPGpražma v opilé omáčce z cherry rajčat (4).JPG
    • pražma v opilé omáčce z cherry rajčat (3).JPG
    • pražma v opilé omáčce z cherry rajčat (4).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Červen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Červen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Pražmy očistíme a na každé straně uděláme dva až tři šikmé zářezy. Ryby osolíme a to i v zářezech. Potom ryby potřeme olivovým olejem, do zářezů vložíme plátky česneku a necháme ryby odležet 2 hodiny v chladničce. 2 - Cherry rajčata nakrájíme na půlky a vložíme je do hrnce na rozpálený olivový olej. Vše důkladně promícháme a povaříme za občasného míchání 5 minut. Když rajčata začnou pouštět šťávu přilijeme víno a 100 ml vody nebo ideálně rybího vývaru, pokud ho máte po ruce. Přidáme na kostičky nakrájenou chilli papričkou, mletou papriku, dle chuti sůl u a nasekané kapary s petrželkou. Vše přivedeme k varu, stáhneme plamen na polovinu a povaříme pod pokličkou 10 minut. Pokud to bude potřeba, přidejte vždy trochu vína s vodou v poměru 1 ku 1. Po 10 minutách vložte na omáčku pražmy a duste je po každé straně 5 až 6 minut pod pokličkou. To zcela stačí. Ryby podávejte s brambory vařenými ve slupce. Pražma je velmi chutná ryba a tahle omáčka...Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny












    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz