hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Ryba zapečená s bramborovou kaší  (2).JPGRyba zapečená s bramborovou kaší  (3).JPG
    • Ryba zapečená s bramborovou kaší  (2).JPG
    • Ryba zapečená s bramborovou kaší  (3).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Březen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Březen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Rybí filety osolíme, vložíme do hrnce a zalijeme mlékem tak, aby se maso dusilo. Přidáme trochu soli a pepře, cibuli naporcovanou na čtvrtky a stroužky česneku, podélně naříznuté. Vše přivedeme k varu, stáhneme trochu plamen a dle druhu ryby dusíme 7 až 10 minut. 2 - Zapékací pekáč vymažeme důkladně máslem. Vyndáme z mléka udušené filety, ale mléko nevyléváme. Filety nakrájíme na menší kousky, které rozložíme na máslem vymazaný pekáč a lehce opepříme. Ve 70 ml studeného mléka(ne to ve kterém jsme rybu vařili) rozšleháme vejce,takto promíchaná vejce lehce osolíme a přelijeme jimi rybí maso. Mléko scedíme, vyndáme bobkové listy a cibuli s česnekem nakrájíme na menší kousky, které rozložíme na rybu. 3 - Samostatně uvaříme brambory ve slupce. Nechte je trochu vychladnout abyste je mohli oloupat. Z brambor, lžíce másla, soli a z mléka ve kterém se vařila ryba, umixujeme kaši. Kaší překryjeme rybu, kaši posypeme strouhaným parmazánem a zapékáme v otevřeném pekáči v troubě předehřáté na 200 stupňů 25 minut. Na talíři jednotlivé porce lehce posypte strouhaným parmazánem. V receptu byl použit hejk neboli mořská štika. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny













    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz