Postup
1 - Rybí filety osolíme, vložíme do hrnce a zalijeme mlékem tak, aby se maso dusilo. Přidáme trochu soli a pepře, cibuli naporcovanou na čtvrtky a stroužky česneku, podélně naříznuté. Vše přivedeme k varu, stáhneme trochu plamen a dle druhu ryby dusíme 7 až 10 minut. 2 - Zapékací pekáč vymažeme důkladně máslem. Vyndáme z mléka udušené filety, ale mléko nevyléváme. Filety nakrájíme na menší kousky, které rozložíme na máslem vymazaný pekáč a lehce opepříme. Ve 70 ml studeného mléka(ne to ve kterém jsme rybu vařili) rozšleháme vejce,takto promíchaná vejce lehce osolíme a přelijeme jimi rybí maso. Mléko scedíme, vyndáme bobkové listy a cibuli s česnekem nakrájíme na menší kousky, které rozložíme na rybu. 3 - Samostatně uvaříme brambory ve slupce. Nechte je trochu vychladnout abyste je mohli oloupat. Z brambor, lžíce másla, soli a z mléka ve kterém se vařila ryba, umixujeme kaši. Kaší překryjeme rybu, kaši posypeme strouhaným parmazánem a zapékáme v otevřeném pekáči v troubě předehřáté na 200 stupňů 25 minut. Na talíři jednotlivé porce lehce posypte strouhaným parmazánem. V receptu byl použit hejk neboli mořská štika. Dobrou chuť.