hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Ryba zapečená s bramborovou kaší  (2).JPGRyba zapečená s bramborovou kaší  (3).JPG
    • Ryba zapečená s bramborovou kaší  (2).JPG
    • Ryba zapečená s bramborovou kaší  (3).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Rybí filety osolíme, vložíme do hrnce a zalijeme mlékem tak, aby se maso dusilo. Přidáme trochu soli a pepře, cibuli naporcovanou na čtvrtky a stroužky česneku, podélně naříznuté. Vše přivedeme k varu, stáhneme trochu plamen a dle druhu ryby dusíme 7 až 10 minut. 2 - Zapékací pekáč vymažeme důkladně máslem. Vyndáme z mléka udušené filety, ale mléko nevyléváme. Filety nakrájíme na menší kousky, které rozložíme na máslem vymazaný pekáč a lehce opepříme. Ve 70 ml studeného mléka(ne to ve kterém jsme rybu vařili) rozšleháme vejce,takto promíchaná vejce lehce osolíme a přelijeme jimi rybí maso. Mléko scedíme, vyndáme bobkové listy a cibuli s česnekem nakrájíme na menší kousky, které rozložíme na rybu. 3 - Samostatně uvaříme brambory ve slupce. Nechte je trochu vychladnout abyste je mohli oloupat. Z brambor, lžíce másla, soli a z mléka ve kterém se vařila ryba, umixujeme kaši. Kaší překryjeme rybu, kaši posypeme strouhaným parmazánem a zapékáme v otevřeném pekáči v troubě předehřáté na 200 stupňů 25 minut. Na talíři jednotlivé porce lehce posypte strouhaným parmazánem. V receptu byl použit hejk neboli mořská štika. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny













    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz