Postup
1 - Do hrnce nalijeme cca 3 naběračky osoleného rybího vývaru a přivedeme k varu. Do této vroucí vody vložíme rybu a dusíme dokud nezměkne, obvykle stačí 10 minut. Vývaru musí být v hrnci pouze tolik, aby se ryba dusila, ale nevařila. Ryba se vaří pokud je celá zalitá vývarem. 2 - Mezitím v hrnci zpěníme na másle na drobno nakrájenou cibuli. Následně přidáme na plátky nakrájené houby a za občasného promíchání podusíme 5 minut. Potom přidáme prolisovaný česnek, v sekáčku nasekanou petrželku a vše zaprášíme lžící hladké mouky. Vše důkladně promícháme, téměř stáhneme plamen a za častého míchání povaříme 5 minut. Potom přidáme mléko, smetanu a naběračku rybího vývaru. Opět vše promícháme a dle chuti osolíme. Přidáme pepř a zase vše promícháme. Tuto směs co nejvíce rozmixujeme a stále na malém plameni povaříme ještě 5 minut. 3 - Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou z toastů. Na dno rozložíme porce ryby, které přelijeme omáčkou. Povrch opět lehce posypeme strouhankou. Na vrch rozložíme několik menších hoblinek másla. Pekáč zakryjeme alobalem a tuto pochoutku pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 15 minut. Podávejte s bramborem nebo rozšťouchaným bramborem s cibulkou. Dobrou chuť.