hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Pstruh na lilku po Brněnsku (3).JPGPstruh na lilku po Brněnsku (1).JPG
    • Pstruh na lilku po Brněnsku (3).JPG
    • Pstruh na lilku po Brněnsku (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Červen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Červen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Pstruhy očistíme, zbavíme hlav a ploutví a vyndáme jim páteř. U pstruha je to jednoduché, nebojte se toho. Takto připravené pstruhy lehce osolíme. 2 - Lilky (nebo lilek)oloupáme a nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájený lilek, který s máslem důkladně promícháme, přidáme pórek, znovu vše důkladně promícháme a přidáme víno, vodu, mletou papriku a dle chuti sůl. A znovu vše důkladně promícháme. Přivedeme vše k varu, lehce stáhneme plamen a povaříme 7 minut. 3 - Zeleninovou směs přelijeme z hrnce do zapékacího pekáče. Na směs rozložíme pstruhy a na každého pstruha položíme šupinku másla. Vložíme pekáč do trouby předehřáté na 210 stupňů a pečeme v zakrytém pekáči 35 minut. 3 - Důležitý je způsob servírování na talíři. Brambory uvaříme ve slupce. Jeden až dva brambory (na velikosti záleží) rozmačkáme vidličkou. Na ně pokládáme zeleninovou směs a poléváme vypečenou šťávou. Přes tuto podestýlku položíme pstruha, kterého také lehce polijeme výpekem. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny












    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz