Postup
1 - Pstruhy očistíme, zbavíme hlav a ploutví a vyndáme jim páteř. U pstruha je to jednoduché, nebojte se toho. Takto připravené pstruhy lehce osolíme. 2 - Lilky (nebo lilek)oloupáme a nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájený lilek, který s máslem důkladně promícháme, přidáme pórek, znovu vše důkladně promícháme a přidáme víno, vodu, mletou papriku a dle chuti sůl. A znovu vše důkladně promícháme. Přivedeme vše k varu, lehce stáhneme plamen a povaříme 7 minut. 3 - Zeleninovou směs přelijeme z hrnce do zapékacího pekáče. Na směs rozložíme pstruhy a na každého pstruha položíme šupinku másla. Vložíme pekáč do trouby předehřáté na 210 stupňů a pečeme v zakrytém pekáči 35 minut. 3 - Důležitý je způsob servírování na talíři. Brambory uvaříme ve slupce. Jeden až dva brambory (na velikosti záleží) rozmačkáme vidličkou. Na ně pokládáme zeleninovou směs a poléváme vypečenou šťávou. Přes tuto podestýlku položíme pstruha, kterého také lehce polijeme výpekem. Dobrou chuť.