hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Pstruh na lilku po Brněnsku (3).JPGPstruh na lilku po Brněnsku (1).JPG
    • Pstruh na lilku po Brněnsku (3).JPG
    • Pstruh na lilku po Brněnsku (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Pstruhy očistíme, zbavíme hlav a ploutví a vyndáme jim páteř. U pstruha je to jednoduché, nebojte se toho. Takto připravené pstruhy lehce osolíme. 2 - Lilky (nebo lilek)oloupáme a nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájený lilek, který s máslem důkladně promícháme, přidáme pórek, znovu vše důkladně promícháme a přidáme víno, vodu, mletou papriku a dle chuti sůl. A znovu vše důkladně promícháme. Přivedeme vše k varu, lehce stáhneme plamen a povaříme 7 minut. 3 - Zeleninovou směs přelijeme z hrnce do zapékacího pekáče. Na směs rozložíme pstruhy a na každého pstruha položíme šupinku másla. Vložíme pekáč do trouby předehřáté na 210 stupňů a pečeme v zakrytém pekáči 35 minut. 3 - Důležitý je způsob servírování na talíři. Brambory uvaříme ve slupce. Jeden až dva brambory (na velikosti záleží) rozmačkáme vidličkou. Na ně pokládáme zeleninovou směs a poléváme vypečenou šťávou. Přes tuto podestýlku položíme pstruha, kterého také lehce polijeme výpekem. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny












    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz