Postup
1 - Hejky očistíme, odřízneme ploutve a vyndáme páteř. Odřezky z hejků nevyhazujte. Z odřezků a vyndaných páteří si v tlakovém hrnci připravte rybí vývar. Z ryb vytvoříme filety - motýlky. Filety z obou stran lehce osolíme, filety zaklapneme(hotové filety tedy nepůlte a nechte rybu v celku bez páteře) a vrchní stranou lehce obalíme v hladké mouce. hejy osmahneme v olivovém oleji na vyndáme je na talíř. Do výpeku přidáme dle potřeby olej, vložíme na plátky nakrájený česnek a na kousky nakrájené chilli a lehce je zasmahneme. Česnek a chilli z oleje vyndáme, do výpeku přidáme 1 lžíci hladké mouky, vše dobře promícháme a přilijeme 300 ml rybího vývaru z odřezků. Vše důkladně promícháme metličkou, přidáme nasekanou petrželku, znovu promícháme a vrátíme zpět ryby. Stáhneme plamen na polovic a podusíme rybu pod pokličkou 10 minut. Hotovo. Na talíři přelijte porce hejka omáčkou a podávejte s opečeným světlým toastovým chlebem. Dobrou chuť.