hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    hejk po baskicku (6).JPGhejk po baskicku (4).JPG
    • hejk po baskicku (6).JPG
    • hejk po baskicku (4).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Leden 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Leden 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Hejky očistíme, odřízneme ploutve a vyndáme páteř. Odřezky z hejků nevyhazujte. Z odřezků a vyndaných páteří si v tlakovém hrnci připravte rybí vývar. Z ryb vytvoříme filety - motýlky. Filety z obou stran lehce osolíme, filety zaklapneme(hotové filety tedy nepůlte a nechte rybu v celku bez páteře) a vrchní stranou lehce obalíme v hladké mouce. hejy osmahneme v olivovém oleji na vyndáme je na talíř. Do výpeku přidáme dle potřeby olej, vložíme na plátky nakrájený česnek a na kousky nakrájené chilli a lehce je zasmahneme. Česnek a chilli z oleje vyndáme, do výpeku přidáme 1 lžíci hladké mouky, vše dobře promícháme a přilijeme 300 ml rybího vývaru z odřezků. Vše důkladně promícháme metličkou, přidáme nasekanou petrželku, znovu promícháme a vrátíme zpět ryby. Stáhneme plamen na polovic a podusíme rybu pod pokličkou 10 minut. Hotovo. Na talíři přelijte porce hejka omáčkou a podávejte s opečeným světlým toastovým chlebem. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny










    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz