hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    hejk po baskicku (6).JPGhejk po baskicku (4).JPG
    • hejk po baskicku (6).JPG
    • hejk po baskicku (4).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Hejky očistíme, odřízneme ploutve a vyndáme páteř. Odřezky z hejků nevyhazujte. Z odřezků a vyndaných páteří si v tlakovém hrnci připravte rybí vývar. Z ryb vytvoříme filety - motýlky. Filety z obou stran lehce osolíme, filety zaklapneme(hotové filety tedy nepůlte a nechte rybu v celku bez páteře) a vrchní stranou lehce obalíme v hladké mouce. hejy osmahneme v olivovém oleji na vyndáme je na talíř. Do výpeku přidáme dle potřeby olej, vložíme na plátky nakrájený česnek a na kousky nakrájené chilli a lehce je zasmahneme. Česnek a chilli z oleje vyndáme, do výpeku přidáme 1 lžíci hladké mouky, vše dobře promícháme a přilijeme 300 ml rybího vývaru z odřezků. Vše důkladně promícháme metličkou, přidáme nasekanou petrželku, znovu promícháme a vrátíme zpět ryby. Stáhneme plamen na polovic a podusíme rybu pod pokličkou 10 minut. Hotovo. Na talíři přelijte porce hejka omáčkou a podávejte s opečeným světlým toastovým chlebem. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny










    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz