hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Pstruh v bílé cibulové omáčce (1).JPGPstruh v bílé cibulové omáčce (4).JPG
    • Pstruh v bílé cibulové omáčce (1).JPG
    • Pstruh v bílé cibulové omáčce (4).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Prosinec 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Prosinec 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Pstruhy, očistíme, zbavíme hlav a ploutví a vyndáme páteř. U pstruha to jde jednoduše nebojte se toho. Takto připravené filety osolíme z obou stran a zakapeme citronovou šťávou. Do sekáčku vložíme kapary spolu se lžící změklého másla a nasekáme a vytvoříme si tak kaparovo máslovou kašičku, kterou pstruhy zevnitř potřeme a přeložením uzavřeme. Pstruhy pak necháme odležet 2 hodiny v chladu. 2 - Odleželé ryby potom vložíme do máslem vymazaného pekáče, lehce je podlijeme vodou a z vrchu pekáč zakryjeme alobalem. Pstruhy pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 20 - 25 minut, dle velikosti porcí. 3 - Mezitím si připravíme omáčku. Cibule nakrájíme na drobno a zpěníme je na másle. Potom je zalijeme 400 ml horké vody z varné konvice, přidáme pepř a dle chuti sůl, přivedeme k varu a povaříme 15 minut. Poté cibuli co nejvíce to půjde rozmixujeme. Přidáme mléko, znovu přivedeme k varu, stáhneme plamen na polovinu a povaříme omáčku 5 minut. Vypneme plamen a 3 minuty od doby kdy se omáčka přestane vařit přidáme žloutek a vše důkladně promícháme metličkou. Omáčku můžete scedit, ale také nemusíte. Jak kdo chce. Na talíři přelijte omáčkou pstruhy a brambory posypte čerstvě nasekanou pažitkou. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny












    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz