Postup
1 - Kapra osolíme a necháme 2 hodiny odležet v lednici. Po vyndání z lednice kapra obalíme v hladké mouce a krátce osmahneme na oleji. Porce z hrnce vyndáme na talíř. Pokud se nám zdá, že kapr nám do sebe nasál příliš oleje, vlijte do hrnce další aby jste mohli osmahnout cibulku a slaninu. Do hrnce tedy vsypeme cibulku a slaninu a krátce osmahneme. Nakonec vložíme do hrnce na kostičky nakrájenou papriku, zalijeme vínem a lákem ze žampionů,případně dosolíme. Dusíme než nám paprika změkne a potom ji v hrnci rozmixujeme. Vložíme porce kapra, nakrájené žampiony a dusíme cca 20 minut, promícháváme aby se kapr nepřipálil. Pokud jsou porce kapra větší dolijte trochou vody, tak aby se kapr dusil. Nakonec asi 5 minut před koncem dušení přidejte prolisovaný česnek. Podáváme s bramborem. Dobrou chuť.