Postup
1 - Pstruhy očistíme, ořízneme jim ploutve a vyndáme páteř což jde velmi lehce, pstruhy pak osolíme, opepříme a zatím necháme v chladničce odležet. Na másle zpěníme na drobno nakrájené cibule. Připravíme si nádivku ze strouhanky, mléka, vejce, nasekané petrželky a 1 lžíce rozpuštěného másla a přidáme jednu lžíci na másle upravené cibule. Nádivkou potřeme jednu část pstruha a druhou částí ji přikryjeme. Nádivka není tekutá, není tedy potřeby pstruha různě převazovat apod. 2 - Do zapékacího pekáče rozložíme zbytek cibule, položíme na ní pstruhy, které přelijeme vínem a na každého položíme malý plátek másla. Ryby nakonec lehce podlijeme vodou, pekáč zakryjeme alobalem a ryby pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů 25 - 30 minut. Běhen pečení ryby alespoň jednou přelijeme výpekem. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.