Postup
1 - Pstruhy zbavíme hlav, ploutví a vyndáme jim páteř. Nebojte se toho, jde to snadno. Takto upravené pstruhy pokapeme citronovou šťávou a necháme 2 hodiny odležet v lednici. Ryby potom osolíme, opepříme, lehce je obalíme v hladké mouce a krátce osmahneme na oleji. Ryby přendáme do zapékacího pekáče, podlijeme je 100 ml vody a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů dle velikosti porcí 20 - 25 minut v nezakrytém pekáči. 2 - Ve výpeku z ryb osmahneme na tenké plátky nakrájené žampiony, které lehce osolíme. Povaříme je na staženém plameni 5 minut za občasného promíchání. Nakonec přidáme petrželku a vše znovu promícháme. Podávejte ideálně s bramborem. Dobrou chuť.