Postup
1 - Pstruhy zbavíme hlav, ploutví a vyndáme jim páteř. Takto připravené pstruhy osolíme, opepří, zakapeme citronovou šťávou a necháme 2 hodiny odležet v lednici. Brambory nakrájíme na velmi tenká kolečka, cukety na struhadle na strouháme také na kolečka. A také cibuli nakrájíme na kolečka. Vše vložíme do mísy, přidáme dle chuti sůl a 4 lžíce oleje. Směs dobře promícháme. Takto připravenou směs vložíme do zapékacího pekáče, zalijeme vínem, pekáč zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 30 minut. 3 - Vynadáme pekáč a přidáme upravené pstruhy takto. Pstruhy potřeme olejem, na každou půlku pstruha přidáme na špalíčky nakrájenou jarní cibulku a druhou půlku pstruha přeložíme - uzavřeme přes první. Vložíme zpět do trouby a pečeme pod alobalem dalších 20 minut. Na talíři ozdobte porce nasekaným koprem. Dobrou chuť.