Postup
1 - Makrely vykostíme. Je to jednoduché a snadné jako u většiny mořských ryb. Vyndejte páteř a odstraňte postranní kostičky, které zbudou. Samozřejmě odřízněte hlavy a ploutve. Takto vytvořené filety pokapeme citronem a necháme odležet v lednici dokud si nepřipravíme vše ostatní. 2 - Žampiony nakrájíme na tenké plátky a osmahneme je na másle spolu s na drobno nakrájenou cibulkou 3 minuty za občasného promíchání. Lučinu smícháme s kysanou smetanou. Zapékací mísu vymažeme olejem, vložíme do ní makrely, které osolíme a opepříme, na ryby rozložíme houbovo - cibulovou směs a vše zalijeme lučinou rozmíchanou s tvarohem. Zapečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 20 minut v nezakrytém pekáči. Na talíři zdobíme jednotlivé porce čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.