Postup
1 - Ze surovin na vývar a stehen si připravíme v tlakovém hrnci vývar. Stehna vyndáme, necháme vychladnout a obereme z nich maso. Vývar scedíme a nevyléváme. Měli by jsme mít asi 1 2 l vývaru. 2 - Na oleji osmahneme králičí maso nakrájené na menší kousky, osolíme ho a za častého míchání osmahneme 2 minuty a vyndáme maso na talíř. Přidáme trochu oleje, osmahneme cibuli nakrájenou na drobno, přidáme na kostičky nakrájená rajčata, mletou papriku, lžičku mletého pepře, víno a 300 ml vývaru. Dle chuti osolíme a povaříme 15 minut. Dle potřeby v průběhu vaření přilijeme trochu vývaru. Potom přidáme na plátky nakrájený česnek a oloupané mandle (dejte je do horké vody na 5 minut, pak jde slupka stáhnout naprosto snadno), přidáme 2 naběračky vývaru, dle chuti dosolíme a povaříme 12 minut. 3 - Nakonec přidáme v hmoždíři nadrcený šafrán, do zbytku misky po šafránu nalijeme trochu vody a dolijeme do omáčky. Přidáme nadrcený zelený pepř, rozmarýn a vše důkladně promícháme. Zalijeme 400 ml vývaru a dáme zapéct na 200 stupňů na 20 minut. Na talíři ozdobte čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.