Postup
1 - Kanalony si samozřejmě můžete koupit, celé vaření je pak rychlejší a jednodušší, nicméně, lze si je udělat i doma. Z předepsaných surovin si vytvoříme tuhé těsto, které necháme 30 minut pod utěrkou odležet. Z těsta si pomocí strojku na těstoviny vytvoříme plát silný max 5 mm (při vaření se trochu zvětší). Z něj postupně vykrajujeme obdélníky přibližně 12 x 9 cm. první povedený použijeme jako šablonu, podle které odřízneme z plátu další obdélníky. Necháme krátce oschnout a vložíme hotové těstoviny(ještě jako obdélníky) do varoucí osolené vody. 1 - Kanalony si samozřejmě můžete koupit, celé vaření je pak rychlejší a jednodušší, nicméně, lze si je udělat i doma. Z předepsaných surovin si vytvoříme tuhé těsto, které necháme 30 minut pod utěrkou odležet. Z těsta si pomocí strojku na těstoviny vytvoříme plát silný max 5 mm (při vaření se trochu zvětší). Z něj postupně vykrajujeme obdélníky přibližně 12 x 9 cm. první povedený použijeme jako šablonu, podle které odřízneme z plátu další obdélníky. Necháme krátce oschnout a vložíme hotové těstoviny(ještě jako obdélníky) do varoucí osolené vody. Vařte je vždy po 4 - 5 kusech aby se neslepily. Vyndejte je na větší talíř. 2 - Do mletého masa přidáme předepsané suroviny, dobře promícháme. Masovou směs pokládáme na kraj delší hrany a zavineme. Kanalony vkládáme do zapékacího pekáče vymazaného máslem. Kanalony na pekáči pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhaným parmezánem. Dáme zapéct do trouby předehřáté na 200 stupňů. Zapékáme 20 minut. Na talíři posypte kanalony ještě trochou parmezánu. Dobrou chuť.