Postup
1 - Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, promícháme s cibulí a za občasného promíchání povaříme na mírně staženém plameni 10 minut. Následně přidáme strouhanku, promícháme, jednu minutu povaříme a odstavíme z ohně. Potom maso osolíme, opepříme, opět promícháme, přidáme rozšlehané vejce a petrželku, znovu dobře promícháme a náplň je hotová. 2 - Z paprik opatrně odřízneme vršky, budeme je potřebovat znovu na uzavření. Z paprik semena a očistíme. V menším hrnci smícháme spařená a oloupaná rajčata nakrájená na drobno a ostatní suroviny na omáčku. Povaříme omáčku na mírně staženém plameni 10 minut za občasného promíchání. 3 - Papriky naplníme masovou směsí . Přiklopíme vršky a upevníme je párátky. Do zapékacího pekáčku vlijeme omáčku a protože se při pečení trochu odpaří šťáva, přilijeme 100 ml vody a promícháme s omáčkou. Vložíme papriky a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 40 minut. Během pečení papriky jednou otočíme. Podávejte dušenou rýží. Dobrou chuť.