hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Domácí ravioly (5).JPGDomácí ravioly (3).JPGDomácí ravioly (6).JPGDomácí ravioly (1).JPG
    • Domácí ravioly (5).JPG
    • Domácí ravioly (3).JPG
    • Domácí ravioly (6).JPG
    • Domácí ravioly (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Náplň vytvoříme jednoduše smícháním všech předepsaných surovin. 2 - Na vál vsypeme mouku a vytvoříme uprostřed důlek, do kterého nalijeme vejce, rozpuštěné máslo, olej a nasypeme mleté mandle. K tomu přidáme asi 6 lžic vody a vytvoříme tuhé těsto. Vodu přidáváme odhadem, záleží na vaznosti mouky, nicméně těsto má být tužší. Hotové těsto necháme pět minut odpočinout. Z bochánku těsta vyválíme pláty široké asi 15 cm a dlouhé asi 30 - 35 cm (můžeme použít strojek na těstoviny). Pak máme dvě možnosti jak vytvořit ravioly. Buďto ručně nebo s použitím stojku na těstoviny s nástavcem na ravioly. Pokud použijete strojek, budete mít více kapsiček, ale méně náplně v každé z nich. Proto doporučuji ruční způsob. Plnící pytlík naplníme náplní a postupně na těsto - plát dávkujeme náplň - děláme tzv. bobečky, okolí náplně potíráme vodou aby šlo těsto lépe slepit. Pak plát překryjeme druhým plátem a přitiskneme v okolí náplně. Následně mezi kopečky projíždíme radélkem a vytváříme tak jednotlivé ravioly. Ravioly vložíme do vroucí osolené vody a vaříme dokud nevyplavou nahoru. To trvá asi 3 minuty. 3 - Česnekový krém vytvoříme takto:kysanou smetanu osolte a rozmixujte s česnekem vařeným v páře.To je vše.Hotové ravioly potřeme česnekovým krémem a posypeme sýrem dle vlastní volby. Ideální je samozřejmě parmazán nebo jiný italský sýr. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na těsto










  • Na náplň






  • Na krém







  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz