Postup
1 - Cibulku osmahneme na sádle, přidáme zelí nakrájené nadrobno, zalijeme vodou tak aby se zelí dusilo a přidáme sůl a kmín. Dusíme do měkka cca 45 minut, v případě potřeby přilijeme trochu vody aby se zelí stále dusilo. Asi 10 minut před koncem dušení přilijeme bílé víno a přidáme cukr, povaříme a necháme zatím pod pokličkou. 2 - Mezitím uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout, ale ne zcela. Pak je oloupeme a na struhadle brambory nastrouháme na jemno. Přidáme sůl, mouku, krupici a vejce. Vše promícháme a ze směsi vytvoříme těsto, které je trochu řidší. Pokud by bylo řídké moc přidejte trochu krupice a mouky. 3 - Na sádle osmahneme cibulku a smícháme ji s uzeným masem nakrájeným na kostičky. 4 - Z těsta vytvoříme placičky, které naplníme masovou směsí, vše zabalíme a v ruce taštičku "protočíme" aby nám vznikl kulatý knedlík. Dáme vařit do vroucí osolené vody na cca 10 minut, než nám knedlíky vyplavou nahoru. Nakonec na sádle osmahneme cibulku, kterou knedlíky na talíři ozdobíme. Při podávání rozpulte knedlíky na půlky posypte je smaženou cibulkou a přidejte udušené zelí. Tohle je opravdová dobrota…Dobrou chuť.