Postup
1 - V hrnci osmažíme cibulku, mrkev a celer, přidáme česnek a smažíme ještě 2 minuty. Vyndáme zeleninu na talíř a přidáme mleté maso. Krátce osmahneme a vrátíme zpět zeleninu, zalijeme vínem a povaříme 2 minuty. Přidáme protlak,rajčata,sůl,pepř,bobkový list,bazalku a oregano. Směs dusíme 40 minut na staženém plameni a pravidelně mícháme aby se směs nepřipálila. Na posledních 15 minut vlijte mléko a vyjměte bobkový list. 2 - V průběhu dušení si připravíme bílou omáčku. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a vytvořte jíšku, smažte ji asi 2 minuty. Vlijte mléko a vyšlehejte hladkou omáčku bez hrudek a přidejte muškátový oříšek,pepř a sůl. Krátce asi 5 minut povařte. Na dno zapékací mísy nejprve rozetřete bešamel, potom ragú, houby, prošut a přikryjte lasagnemi. Na poslední vrstvu položte na kolečka pokrájenou mozarellu. Pečte v troubě na 170 stupňů 40 minut. A pak už jen mlsejte..Dobrou chuť.