hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    pizza se žampiony a prošutem (7).JPGpizza se žampiony a prošutem (3).JPGpizza se žampiony a prošutem (2).JPGpizza se žampiony a prošutem (1).JPG
    • pizza se žampiony a prošutem (7).JPG
    • pizza se žampiony a prošutem (3).JPG
    • pizza se žampiony a prošutem (2).JPG
    • pizza se žampiony a prošutem (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Květen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Květen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Při přípravě pizzy je kvalita těsta zásadní. To nejlepší získáte pokud ho budete dělat na kvásek. Trvá to sice trochu déle, ale výsledek za to stojí. V zadělávací míse rozdrolíme droždí a promícháme ho s cukrem dokud droždí není tekuté. Potom přidáme lžíci mléka, promícháme, přidáme mouku a znovu promícháme. Získáme řídký kvásek, který ovšem nesmí být jako polévka. Kvásek po povrchu poprášíme trochou hladké mouky, mísu zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě 45 minut. Ideálním teplým místem je trouba předehřátá na 40 stupňů. 2 - Do hnětače vložíme mouku, kvásek a nalijeme 2/3 mléka, které potom postupně doléváme dle potřeby. Když se začne tvořit těsto přidáme olivový oleje a úplně na konec špetku soli. Sůl a olej nesmí přijít do přímého kontaktu s kváskem, těsto by nevykynulo. Mírně zvýšíme rychlost hnětače a hněteme těsto 7 minut. Těsto poté poprášíme po povrchu hladkou moukou, mísu znovu zakryjeme utěrkou a necháme potom kynout 60 minut, ideálně v troubě předehřáté na 40 stupňů. 3 - Mezitím si připravíme omáčku a žampiony. Žampiony pokrájíme na osminky lehce povaříme na másle a trochu je osolíme. V menším hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme rajčata nasekaná v sekáčku na kašičku, cibuli nakrájenou na drobno, prolisovaný česnek a všechny ostatní suroviny. Omáčku dobře promícháme a vaříme do zhoustnutí. Hotovou omáčku necháme vychladnout. Vykynuté těsto propracujeme a vyválíme z něj placku na šířku pizza pekáče. Placku potřeme omáčkou, na omáčku rozložíme prošut, na prošut pokládáme na kolečka nakrájenou mozzarellu, poté naskládáme na pizzu listy čerstvé bazalky, lehce posypeme parmazánem a zcela navrch rozložíme na másle připravené žampiony. Takto připravenou pizzu vložíme do trouby předehřáté na 210 stupňů a pečeme ji 15 minut. Pizzu necháme trochu vychladnout a podáváme. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na kvásek







  • Na těsto







  • Na omáčku












  • Na náplň










  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz