hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    pizza se žampiony a prošutem (7).JPGpizza se žampiony a prošutem (3).JPGpizza se žampiony a prošutem (2).JPGpizza se žampiony a prošutem (1).JPG
    • pizza se žampiony a prošutem (7).JPG
    • pizza se žampiony a prošutem (3).JPG
    • pizza se žampiony a prošutem (2).JPG
    • pizza se žampiony a prošutem (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 20.4. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 20.4. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Při přípravě pizzy je kvalita těsta zásadní. To nejlepší získáte pokud ho budete dělat na kvásek. Trvá to sice trochu déle, ale výsledek za to stojí. V zadělávací míse rozdrolíme droždí a promícháme ho s cukrem dokud droždí není tekuté. Potom přidáme lžíci mléka, promícháme, přidáme mouku a znovu promícháme. Získáme řídký kvásek, který ovšem nesmí být jako polévka. Kvásek po povrchu poprášíme trochou hladké mouky, mísu zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě 45 minut. Ideálním teplým místem je trouba předehřátá na 40 stupňů. 2 - Do hnětače vložíme mouku, kvásek a nalijeme 2/3 mléka, které potom postupně doléváme dle potřeby. Když se začne tvořit těsto přidáme olivový oleje a úplně na konec špetku soli. Sůl a olej nesmí přijít do přímého kontaktu s kváskem, těsto by nevykynulo. Mírně zvýšíme rychlost hnětače a hněteme těsto 7 minut. Těsto poté poprášíme po povrchu hladkou moukou, mísu znovu zakryjeme utěrkou a necháme potom kynout 60 minut, ideálně v troubě předehřáté na 40 stupňů. 3 - Mezitím si připravíme omáčku a žampiony. Žampiony pokrájíme na osminky lehce povaříme na másle a trochu je osolíme. V menším hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme rajčata nasekaná v sekáčku na kašičku, cibuli nakrájenou na drobno, prolisovaný česnek a všechny ostatní suroviny. Omáčku dobře promícháme a vaříme do zhoustnutí. Hotovou omáčku necháme vychladnout. Vykynuté těsto propracujeme a vyválíme z něj placku na šířku pizza pekáče. Placku potřeme omáčkou, na omáčku rozložíme prošut, na prošut pokládáme na kolečka nakrájenou mozzarellu, poté naskládáme na pizzu listy čerstvé bazalky, lehce posypeme parmazánem a zcela navrch rozložíme na másle připravené žampiony. Takto připravenou pizzu vložíme do trouby předehřáté na 210 stupňů a pečeme ji 15 minut. Pizzu necháme trochu vychladnout a podáváme. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na kvásek







  • Na těsto







  • Na omáčku












  • Na náplň










  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz