Postup
1 - Při přípravě pizzy je kvalita těsta zásadní. To nejlepší získáte pokud ho budete dělat na kvásek. Trvá to sice trochu déle, ale výsledek za to stojí. V zadělávací míse rozdrolíme droždí a promícháme ho s cukrem dokud droždí není tekuté. Potom přidáme lžíci mléka, promícháme, přidáme mouku a znovu promícháme. Získáme řídký kvásek, který ovšem nesmí být jako polévka. Kvásek po povrchu poprášíme trochou hladké mouky, mísu zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě 45 minut. Ideálním teplým místem je trouba předehřátá na 40 stupňů. 2 - Do hnětače vložíme mouku, kvásek a nalijeme 2/3 mléka, které potom postupně doléváme dle potřeby. Když se začne tvořit těsto přidáme olivový oleje a úplně na konec špetku soli. Sůl a olej nesmí přijít do přímého kontaktu s kváskem, těsto by nevykynulo. Mírně zvýšíme rychlost hnětače a hněteme těsto 7 minut. Těsto poté poprášíme po povrchu hladkou moukou, mísu znovu zakryjeme utěrkou a necháme potom kynout 60 minut, ideálně v troubě předehřáté na 40 stupňů. 3 - Mezitím si připravíme omáčku a žampiony. Žampiony pokrájíme na osminky lehce povaříme na másle a trochu je osolíme. V menším hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme rajčata nasekaná v sekáčku na kašičku, cibuli nakrájenou na drobno, prolisovaný česnek a všechny ostatní suroviny. Omáčku dobře promícháme a vaříme do zhoustnutí. Hotovou omáčku necháme vychladnout. Vykynuté těsto propracujeme a vyválíme z něj placku na šířku pizza pekáče. Placku potřeme omáčkou, na omáčku rozložíme prošut, na prošut pokládáme na kolečka nakrájenou mozzarellu, poté naskládáme na pizzu listy čerstvé bazalky, lehce posypeme parmazánem a zcela navrch rozložíme na másle připravené žampiony. Takto připravenou pizzu vložíme do trouby předehřáté na 210 stupňů a pečeme ji 15 minut. Pizzu necháme trochu vychladnout a podáváme. Dobrou chuť.