hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    pizza neapolská (2).JPGpizza neapolská.JPGpizza neapolská (1).JPG
    • pizza neapolská (2).JPG
    • pizza neapolská.JPG
    • pizza neapolská (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Srpen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Srpen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - V míse rozdrolíme droždí, přidáme lžičku cukru a vidličkou promícháváme dokud droždí není tekuté. Přidáme lžíci mléka, promícháme a poté mouku. Opět promícháme. Kvásek má být řídký, ale ne jako polévka. Kvásek po povrchu posypeme lehce moukou, zakryjeme mísu utěrkou a necháme kvásek kynout na teplém místě 45 minut. Tím ideálně teplým místem je trouba předehřátá na 40 stupňů. 2 - Do hnětače dáme mouku,kvásek a většinu mléka. Když se začne tvořit těsto dle potřeby dolijeme mléko. Potom přidáme olej a nakonec špetku soli. Je důležité aby kvásek nepřišel do přímého styku s olejem a solí, těsto by nekynulo. Lehce zvýšíme rychlost hnětače a hněteme těsto 6 minut. Poté ho po povrchu lehce posypeme moukou, mísu zakryjeme utěrkou a necháme těsto kynout opět v troubě předehřáté na 40 stupňů 60 minut. 3 - Mezitím si připravíme omáčku. V sekáčku nasekáme rajčata na kašičku a vložíme je na rozpálený olivový olej. Přidáme koření, víno, prolisovaný česnek a ostatní předepsané suroviny. Vše důkladně promícháme a vaříme do zhoustnutí. 4 - vykynuté těsto propracujeme a na vále ho vyválíme do velikosti pizza pekáče. Do něj vložíme pečící papír, na něj položíme těsto. Těsto pomažeme připravenou omáčkou, na omáčku rozložíme kousky mozzarelly a bohatě poklademe po celé pizze lístky bazalky. NA bazalku rozložíme na proužky či kousky nakrájené filetky, posypeme parmazánem a pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 15 minut. Pizzu nechte trochu vychladnout a ještě teplou podávejte. Dobrou chuť. Filetky na pizzu vyberte dle vlastních preferencí.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na kvásek







  • Na těsto






  • Na omáčku











  • Na náplň









  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz