Postup
1 - V míse rozdrolíme droždí, přidáme lžičku cukru a vidličkou promícháváme dokud droždí není tekuté. Přidáme lžíci mléka, promícháme a poté mouku. Opět promícháme. Kvásek má být řídký, ale ne jako polévka. Kvásek po povrchu posypeme lehce moukou, zakryjeme mísu utěrkou a necháme kvásek kynout na teplém místě 45 minut. Tím ideálně teplým místem je trouba předehřátá na 40 stupňů. 2 - Do hnětače dáme mouku,kvásek a většinu mléka. Když se začne tvořit těsto dle potřeby dolijeme mléko. Potom přidáme olej a nakonec špetku soli. Je důležité aby kvásek nepřišel do přímého styku s olejem a solí, těsto by nekynulo. Lehce zvýšíme rychlost hnětače a hněteme těsto 6 minut. Poté ho po povrchu lehce posypeme moukou, mísu zakryjeme utěrkou a necháme těsto kynout opět v troubě předehřáté na 40 stupňů 60 minut. 3 - Mezitím si připravíme omáčku. V sekáčku nasekáme rajčata na kašičku a vložíme je na rozpálený olivový olej. Přidáme koření, víno, prolisovaný česnek a ostatní předepsané suroviny. Vše důkladně promícháme a vaříme do zhoustnutí. 4 - vykynuté těsto propracujeme a na vále ho vyválíme do velikosti pizza pekáče. Do něj vložíme pečící papír, na něj položíme těsto. Těsto pomažeme připravenou omáčkou, na omáčku rozložíme kousky mozzarelly a bohatě poklademe po celé pizze lístky bazalky. NA bazalku rozložíme na proužky či kousky nakrájené filetky, posypeme parmazánem a pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 15 minut. Pizzu nechte trochu vychladnout a ještě teplou podávejte. Dobrou chuť. Filetky na pizzu vyberte dle vlastních preferencí.