hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    pizza neapolská (2).JPGpizza neapolská.JPGpizza neapolská (1).JPG
    • pizza neapolská (2).JPG
    • pizza neapolská.JPG
    • pizza neapolská (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - V míse rozdrolíme droždí, přidáme lžičku cukru a vidličkou promícháváme dokud droždí není tekuté. Přidáme lžíci mléka, promícháme a poté mouku. Opět promícháme. Kvásek má být řídký, ale ne jako polévka. Kvásek po povrchu posypeme lehce moukou, zakryjeme mísu utěrkou a necháme kvásek kynout na teplém místě 45 minut. Tím ideálně teplým místem je trouba předehřátá na 40 stupňů. 2 - Do hnětače dáme mouku,kvásek a většinu mléka. Když se začne tvořit těsto dle potřeby dolijeme mléko. Potom přidáme olej a nakonec špetku soli. Je důležité aby kvásek nepřišel do přímého styku s olejem a solí, těsto by nekynulo. Lehce zvýšíme rychlost hnětače a hněteme těsto 6 minut. Poté ho po povrchu lehce posypeme moukou, mísu zakryjeme utěrkou a necháme těsto kynout opět v troubě předehřáté na 40 stupňů 60 minut. 3 - Mezitím si připravíme omáčku. V sekáčku nasekáme rajčata na kašičku a vložíme je na rozpálený olivový olej. Přidáme koření, víno, prolisovaný česnek a ostatní předepsané suroviny. Vše důkladně promícháme a vaříme do zhoustnutí. 4 - vykynuté těsto propracujeme a na vále ho vyválíme do velikosti pizza pekáče. Do něj vložíme pečící papír, na něj položíme těsto. Těsto pomažeme připravenou omáčkou, na omáčku rozložíme kousky mozzarelly a bohatě poklademe po celé pizze lístky bazalky. NA bazalku rozložíme na proužky či kousky nakrájené filetky, posypeme parmazánem a pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 15 minut. Pizzu nechte trochu vychladnout a ještě teplou podávejte. Dobrou chuť. Filetky na pizzu vyberte dle vlastních preferencí.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na kvásek







  • Na těsto






  • Na omáčku











  • Na náplň









  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz