hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    lotrinský slninový koláč (9).JPGlotrinský slninový koláč (5).JPGlotrinský slninový koláč (11).JPGlotrinský slninový koláč (1).JPGlotrinský slninový koláč (2).JPG
    • lotrinský slninový koláč (9).JPG
    • lotrinský slninový koláč (5).JPG
    • lotrinský slninový koláč (11).JPG
    • lotrinský slninový koláč (1).JPG
    • lotrinský slninový koláč (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Leden 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Leden 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - V míse promícháme mouku a sůl, přidáme nastrouhané máslo (lépe se pak vytvoří těsto), víno a vytvoříme těsto. Z těsta uděláme váleček, který zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednice 1 hodinu odležet. 2 - Mezitím si připravíme náplň. Slaninu nakrájíme na kostičky a v hrnci ji rozpustíme. Lehce křupavé kousky slaniny vyndáme a položíme je na talíř s ubrouskem, kde je necháme odkapat. Do rozpuštěné slaniny vložíme bílé čísti pórku nakrájené na tenčí kolečka, promícháme a za občasného míchání povaříme 5 minut. Do mísy vložíme na kostičky nakrájenou šunku, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a podušený pórek. Vše důkladně promícháme. 3 - Těsto vyndáme z lednice, formu á 26 cm vymažeme máslem a vložíme do ní těsto tak, aby vznikly okraje. Těsto po dně propícháme vidličkou a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů, pečeme 10 minut. Korpus necháme vychladnout, potom do něj vložíme promíchanou náplň. V misce rozmícháme metličkou vejce kysanou smetanu, pepř, špetku muškátového oříšku a trochu soli. Vše důkladně promícháme a touto směsí polijeme koláč. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 40 minut. Koláč necháme zcela vychladnout a podáváme tuto velmi tradiční lotrinskou pochoutku. A pokud necháte koláč jeden odležet, vaše chuťové buňky Vás budou milovat. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na těsto







  • Na náplň














  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz