Postup
1 - V míse rozdrolíme droždí, smícháme ho s cukrem a vidličkou propracujeme dokud droždí není tekuté. Potom přidáme lžíci mléka, promícháme, přidáme lžíci a půl hladké mouky a znovu důkladně promícháme. Řídký, ne však polévkový kvásek lehce po povrchu pomoučníme, mísu zakryjeme utěrkou a necháme kynout v troubě předehřáté na 40 stupňů 45 minut. 2 - Do hnětače nasypeme mouku, přidáme kvásek a mléko. Když se začne tvořit těsto, přidáme olivový olej a nakonec špetku soli. Trochu zvýšíme rychlost hnětače a hněteme těsto 7 minut. Hotové těsto po povrchu posypeme trochu moukou a necháme kynout, v troubě předehřáté na 40 stupňů 60 minut. 2 - Mezitím si nejprve připravíme omáčku na potření. Na rozpálený olivový olej nalijeme v sekáčku na kašičku namixovaná rajčata, prolisovaný česnek, dle chuti sůl a všechny ostatní předepsané suroviny. Cibuli můžete vynechat, pokud ji v omáčce nemáte rádi. Ale je zdravá. Omáčku za občasného míchání vařte dokud nezhoustne, potom ji nechte vychladnout. Na olivovém oleji zpěníme na drobno nakrájenou menší cibuli, spolu s na kostičky nakrájenými chilli papričkami. přidáme na tenké nudličky nakrájenou papriku, promícháme a povaříme za občasného promíchání 3 minuty. Necháme vychladnout. 4 - Na pomoučněném vále vyválíme placku na velikost pizza pekáče. Do pizza pekáče vložíme pečící papír pro lepší, pozdější manipulaci s pizzou. Alespoň trochu zvedněte okraje. Placku pomažeme rajčatovou omáčkou, posypeme parmazánem a pokladem na ni lístky bazalky a lehce zakapte olivovým olejem. Potom rozložte na omáčku paprikovou směs, na ní položte kolečka salámu a na každé kolečko salámu kolečko mozzarelly. Pizzu pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 15 minut. Upečenou pizzu nechte trochu vychladnout a ještě teplou podávejte. A pokud dodržíte technologický postup kynutí, budete mít krásnou vykynutou pizzu a ne pouze placku, která vypadá jako by ji přejela tatrovka. Dobrou chuť.