Postup
1 - Nejprve si vytvoříme kvásek, tenhle krok určitě nepřeskakujte. Dobře vykynuté těsto je základ chutné pizzy. Do mísy rozdrolíme droždí, přidáme lžičku cukru a vidličkou promícháme droždí s cukrem dokud není tekuté. Pak přidáme lžíci mléka a lžíci až lžíci a půl mouky. Vše promícháme. Kvásek má být řídký, ale ne polévkový. Kvásek po povrchu lehce posypeme hladkou moukou, mísu zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě, ideálně v troubě předehřáté na 40 stupňů 45 minut. 2 - Do hnětače dáme mouku, přidáme kvásek a většinu mléka. Když se začne tvořit těsto přidáme olivový olej a nakonec špetku soli, dle potřeby přilijeme mléko. Trochu zvýšíme rychlost hnětače a hněteme těsto 6 minut. Hotové těsto poprášíme po povrchu mouku, mísu zakryjeme utěrkou a necháme kynout opět na 40 stupňů v troubě 60 minut. 3 - Mezitím si připravíme omáčku. Do sekáčku vložíme všechny předepsané suroviny na salsa verde a nasekáme je na kašičku. Vykynuté těsto propracujeme, na pracovní desce z něj vytvoříme kulatou placku. Do pizza pekáče vložíme pečící papír. Budete mít nejen jistotu, že se nic nepřipeče, ale také upečenou pizzu z pekáče snadněji vyndáte a naporcujete. Takže vložíme placku do pizza pekáče tak, aby byli lehce zvednuté okraje. Placku potřeme omáčkou a dokolečka rozložíme plátky mozzarelly. Po povrchu ještě pizzu lehce zakapeme olivovým olejem. Pizzu pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 12 -15 minut. Po upečení nechte pizzu trochu vychladnout, ozdobte ji lístky čerstvé rukoly a podávejte. Dobrou chuť.