hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    pizza magherita (11).JPGpizza magherita (1).JPGpizza magherita (9).JPGpizza magherita (8).JPG
    • pizza magherita (11).JPG
    • pizza magherita (1).JPG
    • pizza magherita (9).JPG
    • pizza magherita (8).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Duben 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Duben 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Droždí v menší míse rozdrolíme, promícháme s cukrem a vidličkou promícháváme dokud droždí není tekuté. Potom přidáme lžíci mléka a lžíci, případně lžíci a půl mouky. Vše důkladně promícháme. Kvásek má být řídký, ne však jako polévka. Povrch kvásku poprášíme hladkou mouku, mísu zakryjeme utěrkou a necháme kynout v troubě předehřáté na 40 stupňů 45 minut. 2 - Do hnětače vložíme mouku, přidáme kvásek a mléko. S mlékem vždy opatrně, každá mouka váže vodu trochu jinak, raději podle potřeby přilévejte. Na menší rychlost začneme hnětat těsto. Když se začne těsto tvořit, přidáme olej a nakonec špetku soli. trochu zvýšíme rychlost hnětače a hněteme těsto dalších 6 minut. Těsto necháme opět kynout v troubě při 40 stupních 60 minut. 3 - Mezitím si připravíme omáčku. Rajčata v sekáčku rozmixujeme na kaši. Vložíme je na rozpálený olivový olej, přidáme koření, prolisovaný česnek, na drobno nakrájenou cibuli, víno, špetku cukru a dle chuti sůl. Vaříme dokud omáčka nezhoustne, občas omáčku promíchejte. 4 - Těsto rozválíme na placku na velikost pizza pekáče. pro tuhle pizzu byl použit pekáč o průměru 32 cm. Dobrou vychytávkou, je položit do pekáče pečící papír a na něj dát placku těsta, vyhnete se tak s jistotou tomu aby se pizza přichytila na dno. Okraje těsta trochu zdvihněte a pomažte placku základovou omáčkou. Potom rozložte dokola plátky mozzarelly, dále pizzu proložte lístky čerstvé bazalky a nakonec posypte pizzu strouhaným parmezánem. Pizzu pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 12 minut. Pizzu nechte trochu vychladnout. Díky pečícímu papíru ji jednoduše vyndáte z pizza pekáče a naporcujete. Chutná skvěle. Dobrou chuť. Poznámka: těsto je kynuté, takže je trochu vyšší než lze vidět u chemiků z fást - fůůůdůů. O mražené napodobenině pizzy s tukovou sýrovou náhražkou a podobnými šmakuládičkami se snad ani nemá smysl zmiňovat...

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na těsto









  • Na omáčku













  • Na pizza náplň







  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz