Postup
1 - Droždí v menší míse rozdrolíme, promícháme s cukrem a vidličkou promícháváme dokud droždí není tekuté. Potom přidáme lžíci mléka a lžíci, případně lžíci a půl mouky. Vše důkladně promícháme. Kvásek má být řídký, ne však jako polévka. Povrch kvásku poprášíme hladkou mouku, mísu zakryjeme utěrkou a necháme kynout v troubě předehřáté na 40 stupňů 45 minut. 2 - Do hnětače vložíme mouku, přidáme kvásek a mléko. S mlékem vždy opatrně, každá mouka váže vodu trochu jinak, raději podle potřeby přilévejte. Na menší rychlost začneme hnětat těsto. Když se začne těsto tvořit, přidáme olej a nakonec špetku soli. trochu zvýšíme rychlost hnětače a hněteme těsto dalších 6 minut. Těsto necháme opět kynout v troubě při 40 stupních 60 minut. 3 - Mezitím si připravíme omáčku. Rajčata v sekáčku rozmixujeme na kaši. Vložíme je na rozpálený olivový olej, přidáme koření, prolisovaný česnek, na drobno nakrájenou cibuli, víno, špetku cukru a dle chuti sůl. Vaříme dokud omáčka nezhoustne, občas omáčku promíchejte. 4 - Těsto rozválíme na placku na velikost pizza pekáče. pro tuhle pizzu byl použit pekáč o průměru 32 cm. Dobrou vychytávkou, je položit do pekáče pečící papír a na něj dát placku těsta, vyhnete se tak s jistotou tomu aby se pizza přichytila na dno. Okraje těsta trochu zdvihněte a pomažte placku základovou omáčkou. Potom rozložte dokola plátky mozzarelly, dále pizzu proložte lístky čerstvé bazalky a nakonec posypte pizzu strouhaným parmezánem. Pizzu pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 12 minut. Pizzu nechte trochu vychladnout. Díky pečícímu papíru ji jednoduše vyndáte z pizza pekáče a naporcujete. Chutná skvěle. Dobrou chuť. Poznámka: těsto je kynuté, takže je trochu vyšší než lze vidět u chemiků z fást - fůůůdůů. O mražené napodobenině pizzy s tukovou sýrovou náhražkou a podobnými šmakuládičkami se snad ani nemá smysl zmiňovat...