hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    pizza magherita (11).JPGpizza magherita (1).JPGpizza magherita (9).JPGpizza magherita (8).JPG
    • pizza magherita (11).JPG
    • pizza magherita (1).JPG
    • pizza magherita (9).JPG
    • pizza magherita (8).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Droždí v menší míse rozdrolíme, promícháme s cukrem a vidličkou promícháváme dokud droždí není tekuté. Potom přidáme lžíci mléka a lžíci, případně lžíci a půl mouky. Vše důkladně promícháme. Kvásek má být řídký, ne však jako polévka. Povrch kvásku poprášíme hladkou mouku, mísu zakryjeme utěrkou a necháme kynout v troubě předehřáté na 40 stupňů 45 minut. 2 - Do hnětače vložíme mouku, přidáme kvásek a mléko. S mlékem vždy opatrně, každá mouka váže vodu trochu jinak, raději podle potřeby přilévejte. Na menší rychlost začneme hnětat těsto. Když se začne těsto tvořit, přidáme olej a nakonec špetku soli. trochu zvýšíme rychlost hnětače a hněteme těsto dalších 6 minut. Těsto necháme opět kynout v troubě při 40 stupních 60 minut. 3 - Mezitím si připravíme omáčku. Rajčata v sekáčku rozmixujeme na kaši. Vložíme je na rozpálený olivový olej, přidáme koření, prolisovaný česnek, na drobno nakrájenou cibuli, víno, špetku cukru a dle chuti sůl. Vaříme dokud omáčka nezhoustne, občas omáčku promíchejte. 4 - Těsto rozválíme na placku na velikost pizza pekáče. pro tuhle pizzu byl použit pekáč o průměru 32 cm. Dobrou vychytávkou, je položit do pekáče pečící papír a na něj dát placku těsta, vyhnete se tak s jistotou tomu aby se pizza přichytila na dno. Okraje těsta trochu zdvihněte a pomažte placku základovou omáčkou. Potom rozložte dokola plátky mozzarelly, dále pizzu proložte lístky čerstvé bazalky a nakonec posypte pizzu strouhaným parmezánem. Pizzu pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 12 minut. Pizzu nechte trochu vychladnout. Díky pečícímu papíru ji jednoduše vyndáte z pizza pekáče a naporcujete. Chutná skvěle. Dobrou chuť. Poznámka: těsto je kynuté, takže je trochu vyšší než lze vidět u chemiků z fást - fůůůdůů. O mražené napodobenině pizzy s tukovou sýrovou náhražkou a podobnými šmakuládičkami se snad ani nemá smysl zmiňovat...

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na těsto









  • Na omáčku













  • Na pizza náplň







  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz