Postup
1 - Rajčata neskáme v sekáčku na kašičku. V menším hrnci na másle udusíme nasekaná rajčata s octem, tabascem, trochou soli a pepřem 12 minut. Mezitím oloupeme mrkev a celer a nasekáme je v sekáčku na drobno. V hrnci rozpustíme lžíci másla, přidáme zeleninu, promícháme a minutku zeleninu lehce zasmahneme a promícháváme. Potom přidáme na kostičky nakrájené uzené, opět vše promícháme a povaříme půlminuty. Pak přilijeme 300 ml vody, vše promícháme, přivedeme k varu a podusíme pod pokličkou 5 minut. 2 - Přidáme podušená rajčata, stáhneme trochu plamen a dusíme vše dalších 7 minut. Omáčku nakonec dle chuti dosolíme a dopepříme. Přidáme uvařené špagety a vše důkladně promícháme. Na talíři jednotlivé porce posypeme strouhaným sýrem. Dobrou chuť.