Postup
1 - Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme. Potom přidáme hrst nasekané petrželky, na drobno nakrájenou cibuli, vejce a dvě naběračky již uvařené rýže. Vše důkladně promícháme. 2 - Rajčata nastrouháme na struhadle, stejně jako strouháme salátovou okurku. V ruce vám nakonec zbude slupka, kterou vyhodíte. Nastrouhaná rajčata vložíme do hrnce, přidáme máslo a vše zalijeme 400 ml vody. Omáčku ještě trochu osolíme a opepříme, přivedeme k varu, trochu stáhneme plamen a povaříme 10 minut. 3 - Do omáčky vložíme nasekanou hrst petrželky a promícháme, dále vložíme kuličky z mletého masa, měli by být v omáčce ponořeny, pokud nejsou, přidejte trochu vody. Vše povaříme pod pokličkou na mírně staženém plameni 10 minut. Tuto typickou řeckou pochoutku podávejte bez přílohy, ale kdo chce může si na talíř přidat trochu dušené rýže. Dobrou chuť.