Postup
1 - Nejprve v míse dobře promícháme všechny suroviny na maso s výjimkou strouhanky. Směs necháme odležet 2 hodiny v lednici. 2 - Odleženou směs vyndáme z lednice, přidáme strouhanku a vše opět důkladně promícháme. Na vál si položíme pečící papír a maso na něm rozválíme asi jako na závin. Plát by měl být silný cca 1 cm. Celý plát potřeme hořčicí, zkraje přibližně k půlce plátu posypeme maso na kostičky nakrájeným šunkovým salámem a po délce rozložíme na půlky nakrájená vejce natvrdo, přidáme okurky a mezi okurky a vejce přidáme hrášek. Za pomoci pečícího papíru vše opatrně zavineme a kde bude potřeba ho rukou scvakneme neboli zkrátka uzavřeme nerovnosti. 3 - Šišku vložíme do pekáče, maso podlijeme trochu vodou a pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů 40 - 45 minut. Podávejte tuto výjimečnou lahůdku s brambory přelitými vypečeným sosíkem. Dobrou chuť.