hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Horácké mleté maso (5).JPGHorácké mleté maso (4).JPGHorácké mleté maso (2).JPG
    • Horácké mleté maso (5).JPG
    • Horácké mleté maso (4).JPG
    • Horácké mleté maso (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Červen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Červen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme, na drobno posekané 100 g kysaného zelí, vejce strouhanku, mouku. Vše důkladně promícháme a necháme odležet 30 minut v chladničce. 2 - Vyndáme maso z lednice a vytváříme šišky asi jako na čivabčičí. Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky. Na tuto podestýlku vložíme šišky a po obou stranách je povaříme, tak aby se maso po povrchu zatáhlo. Potom maso zalijeme cca 200 ml vody, kterou lehce osolíme, přivedeme vše k varu, podusíme 2 minuty pod pokličkou a vložíme hrnce do trouby předehřáté na 220 stupňů. Zapékáme pod pokličkou 40 minut. Potom vyndáme z hrnce šišky na talíř, přidáme protlak a smetanu, vložíme zpět šišky,přivedeme k varu, stáhneme plamen a prohřejeme 3 minuty. Podávejte s brambory vařenými na loupačku. Vhodnou, zdravou a tradiční přílohou jsou ječné kroupy. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny














    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz