Postup
1 - Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme, na drobno posekané 100 g kysaného zelí, vejce strouhanku, mouku. Vše důkladně promícháme a necháme odležet 30 minut v chladničce. 2 - Vyndáme maso z lednice a vytváříme šišky asi jako na čivabčičí. Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky. Na tuto podestýlku vložíme šišky a po obou stranách je povaříme, tak aby se maso po povrchu zatáhlo. Potom maso zalijeme cca 200 ml vody, kterou lehce osolíme, přivedeme vše k varu, podusíme 2 minuty pod pokličkou a vložíme hrnce do trouby předehřáté na 220 stupňů. Zapékáme pod pokličkou 40 minut. Potom vyndáme z hrnce šišky na talíř, přidáme protlak a smetanu, vložíme zpět šišky,přivedeme k varu, stáhneme plamen a prohřejeme 3 minuty. Podávejte s brambory vařenými na loupačku. Vhodnou, zdravou a tradiční přílohou jsou ječné kroupy. Dobrou chuť.