hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Horácké mleté maso (5).JPGHorácké mleté maso (4).JPGHorácké mleté maso (2).JPG
    • Horácké mleté maso (5).JPG
    • Horácké mleté maso (4).JPG
    • Horácké mleté maso (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme, na drobno posekané 100 g kysaného zelí, vejce strouhanku, mouku. Vše důkladně promícháme a necháme odležet 30 minut v chladničce. 2 - Vyndáme maso z lednice a vytváříme šišky asi jako na čivabčičí. Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky. Na tuto podestýlku vložíme šišky a po obou stranách je povaříme, tak aby se maso po povrchu zatáhlo. Potom maso zalijeme cca 200 ml vody, kterou lehce osolíme, přivedeme vše k varu, podusíme 2 minuty pod pokličkou a vložíme hrnce do trouby předehřáté na 220 stupňů. Zapékáme pod pokličkou 40 minut. Potom vyndáme z hrnce šišky na talíř, přidáme protlak a smetanu, vložíme zpět šišky,přivedeme k varu, stáhneme plamen a prohřejeme 3 minuty. Podávejte s brambory vařenými na loupačku. Vhodnou, zdravou a tradiční přílohou jsou ječné kroupy. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny














    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz