hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Hovězí á la Napoleon (2).JPG
    • Hovězí á la Napoleon (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Leden 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Leden 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Maso nejprve ze všech stran osolíme, krátce ze všech stran osmahneme aby se maso zatáhlo a pak ho podlijeme vodou a dáme péct dle typu masa na 75 - 90 minut do zakrytého pekáče, maso občas přelijeme výpekem. Maso před pečením tedy podlijte cca 200 ml vody a pokud by se vypekla moc, trochu přilijte. 2 - V hrnci krátce osmahneme slaninu, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu, zalijeme trochou vody tak aby zelenina dusila a dusíme dokud zelenina nezměkne asi 15 - 20 minut za občasného míchání. Pak zeleninu rozmixujeme a přidáme víno s rumem a ještě směs krátce 2 - 3 minuty povaříme. Mezitím si uvaříme ve slupce brambory slijeme je a necháme vychladnout. 3 - Když je maso měkké vyndáme ho z trouby, necháme trochu vychladnout a nakrájíme ho na plátky. Na plátky masa pokládáme na podlouhlá kolečka nakrájené brambory, které pokapeme trochou šťávy z výpeku. V dalším hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a vytvoříme si jíšku. Tu pak zalijeme zbylou šťávou z výpeku a krátce 2 minuty povaříme. Tuto směs smíchejte se zeleninovou směsí, důkladně promíchejte a povařte znovu 2 minuty. 4 - V zapékacím pekáči nebo misce, pokládáme na plátky masa s bramborem kolečka šunky. Plátky masa pak potřeme zeleninovou směsí Nemusíte ji vypotřebovat všechnu na plátky, v hrnci vám zbude dost na přelití přílohových brambor. Nechte v troubě zapéct 15 -20 minut na 190 stupňů. A je hotovo. Lahůdku podávejte s bramborem, nakrájeným na kolečka. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny

















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz