Postup
1 - Z válečku nakrájíme porce masa, které naklepeme, osolíme a protneme asi 1 cm širokou nudličkou anglické slaniny. Porce masa obalíme v mouce a na sádle osmahneme z obou stran aby se maso zatáhlo. V hrnci necháme na másle zpěnit cibuli a přidáme na tenké plátky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme koření, vložíme osmahlé porce masa, zalijeme vývarem tak, aby se maso dusilo. Dusíme dle velikosti porcí na mírně staženém plameni. Čas dušení závisí na tom, jaké maso máme. 2 - Během dušení maso a zeleninu občas promíchávejte aby se nic nepřipálilo. Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř, šťávu necháme vydusit, dokud není v hrnci cca 1 cm. Potom přidáme lžíci hladké mouky, dobře promícháme, 2 minuty povaříme a zalijeme vývarem z kostí. Vše rozmícháme metličkou a na staženém plameni povaříme 10 minut. 3 - Omáčku scedíme, přidáme nasekané kapary, víno, citronovou šťávu a upražený cukr. Vrátíme zpět porce masa a povaříme ještě 5 minut na mírně staženém plameni. Podávejte s dušenou rýží. Dobrou chuť.