Postup
1 - Roštěnky naklepe co nejvíce do šířky, osolíme je opepříme a připravíme si nádivku. Na sádle na staženém plameni osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou papriku. Za stálého míchání povaříme 2 minuty, přidáme na kolečka nakrájená rajčata, znovu promícháme a povaříme za stálého míchání znovu 2 minuty. Nakonec přidáme rozšlehaná vejce s trochou soli a mícháme do ztuhnutí. 2 - Nádivkou naplníme roštěnky, které převážeme nití. V dalším hrnci opět na sádle osmahneme cibuli, přidáme roštěnky, které osmahneme krátce po obou stranách jenom tak aby se bílkovina na povrchu zatáhla. Zalijeme vodou do poloviny výšky závitků, přidáme mletou papriku, osolíme a podusíme 30 minut. Během dušení roštěnky občas otočíme. 10 minut před koncem dušení přidáme víno a na nudličky nakrájenou papriku a na kolečka nakrájená rajčata, 5 minut před koncem přidejte kysanou smetanu a zase promíchejte a trochu stáhněte plamen. Dle chuti dosolíme. Podávejte s haluškami nebo s rýží. Dobrou chuť.