Postup
1 - Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájené maso, které osolíme,opepříme a krátce osmahneme. Stáhneme plamen, přidáme papriku, pepř, nové koření, kmín a zalijeme vodou tak, aby se maso dusilo, plamen zase pustíme naplno. Vše důkladně promícháme a vydusíme téměř na tuk. Pak maso zalijeme vývarem z morkové kosti a dusíme cca 15 minut, maso by již mělo být měkké. Pět minut před koncem dušení přidáme prolisovaný česnek a majoránku. 2 - V dalším hrnci osmahneme slaninu, přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony a kysané zelí se šťávou, promícháme a povaříme za občasného míchání 5 minut. Tuto směs přidejte do hotového guláše, promíchejte a již nevařte. Podávejte s chlebem. Dobrou valašskůů chuť.