Postup
1 - Maso nakrájíme na plátky, naklepeme,osolíme a opepříme. V hrnci na oleji krátce osmahneme maso aby se zatáhlo a vyndáme ho na talíř. Do oleje vložíme na kostičky pokrájenou slaninu, osmahneme 1 minutu, přidáme na struhadle nakrájenou zeleninu a smažíme a mícháme 3 minuty. Pak do směsi přilijeme trochu vody a víno, bobkový list, nové koření a tymián, vložíme zpět maso a dolijeme vodu tak aby se maso dusilo. Vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů 45 minut. 2 - Upečené maso znovu vyndáme na talíř. V hrnci osmahneme cibulku, přidáme lžíci hladké mouky a vytvoříme jíšku. Přes cedník nalijeme do jíšky asi 200 ml vývaru a vše řádně prošleháme metlou a povaříme 3 minuty. Zeleninu z cedníku z poloviny vrátíme zpět a rozmixujeme, z cedníku také vyndáme bobkový list a nové koření, druhou polovinu pak vrátíme do omáčky a dolijeme zbytek vývaru. Do hrnce vrátíme zpět maso. 3 - V menším hrnci si připravíme míšeninu. Na másle osmahneme okurku a rozmixovanou sardinku a kapary. Přidáme citronovou kůru, šťávu z citronu, cukr a petržel. Povaříme 3 minuty. Míšenku smícháme se směsí v hrnci s masem a povaříme 10 minut. Mícháme,omáčku můžete naředit trochou vody. Podáváme s rýží nebo knedlíkem. Dobrou chuť.