Postup
1 - Plátky nejprve naklepeme, po stranách trochu nařízneme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Takto upravené plátky osmahneme krátce na másle po obou stranách, zalijeme trochou vody tak, aby se maso dusilo a dusíme dokud maso nezměknou případě potřeby podlijeme ještě trochou vody. Kapustu nakrájíme na nudličky, zalijeme vodou a až se voda začne vařit, dusíme kapustu 12 minut. Pak ji přecedíme a,ale vývar ještě nevyléváme. 2 - Okurky nakrájíme na kostičky,cibuli na drobno a smícháme se sleďovými filety, které rozmačkáme vidličkou. Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a do omáčky vložíme směs z okurek, cibule a sleďů. Zalijeme trochou vývaru z kapusty a 10 minut podusíme. Pak do omáčky dáme lžičku másla a hladké mouky, promícháme, minutku povaříme a přidáme kapustu, znovu promícháme a vrátíme maso zpět do omáčky. Dle chuti osolíme, přidáme trochu pepře a zalijeme trochou vývaru z kapusty tak, aby se vše dusilo. Dusíme 10 minut. Podávejte s rýží nebo bramborem. Dobrou lahodnou chuť. Dobrou chuť.