Postup
1 - Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme lžíci oleje, důkladně promícháme a zatím odložíme stranou. Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme polovinu kořenové zeleniny, kterou nakrájíme na kostičky, promícháme, lehce zasmahneme. Pak přidáme na plátky nakrájený citron, tymián, celý pepř, nové koření, ocet a bobkový list. Vše opět promícháme. Potom maso podléváme střídavě vínem a vývarem. Dusíme pod pokličkou za občasného promíchání, dokud není maso měkké. Druhou část kořenové zeleniny uvaříme v menším hrnci v osolené vodě do měkka. 2 - Když je maso měkké, vyndáme ho z vývaru, ten následně scedíme. Vyndáme zbytky citronu a koření. Do scezené omáčky přidáme druhou část uvařené kořenové zeleniny uvařenou ve vodě a tu rozmixujeme. Tu původní, kterou jsme celkem dlouho vařili, do omáčky nevracíme. Do omáčky přidáme cukr, dle chuti ji dosolíme a povaříme 5 minut. Nakonec přidáme kysanou smetanu, metličkou vše promícháme, minutku prohřejeme a vrátíme zpět maso. Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo houskové knedlíky. Dobrou chuť.