hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
  • Snadné

  • 4 a více porcí

  • 45 - 60 minut

  • Ostatní státy

    Slovensko

  • 148
    Bratislavský guláš
    bratislavský guláš.JPGBratislavský guláš (2).JPG
    • bratislavský guláš.JPG
    • Bratislavský guláš (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Prosinec 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Prosinec 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme lžíci oleje, důkladně promícháme a zatím odložíme stranou. Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme polovinu kořenové zeleniny, kterou nakrájíme na kostičky, promícháme, lehce zasmahneme. Pak přidáme na plátky nakrájený citron, tymián, celý pepř, nové koření, ocet a bobkový list. Vše opět promícháme. Potom maso podléváme střídavě vínem a vývarem. Dusíme pod pokličkou za občasného promíchání, dokud není maso měkké. Druhou část kořenové zeleniny uvaříme v menším hrnci v osolené vodě do měkka. 2 - Když je maso měkké, vyndáme ho z vývaru, ten následně scedíme. Vyndáme zbytky citronu a koření. Do scezené omáčky přidáme druhou část uvařené kořenové zeleniny uvařenou ve vodě a tu rozmixujeme. Tu původní, kterou jsme celkem dlouho vařili, do omáčky nevracíme. Do omáčky přidáme cukr, dle chuti ji dosolíme a povaříme 5 minut. Nakonec přidáme kysanou smetanu, metličkou vše promícháme, minutku prohřejeme a vrátíme zpět maso. Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo houskové knedlíky. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny






















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz