hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    liberecké hovězí se zeleninou (1).JPGliberecké hovězí se zeleninou (2).JPG
    • liberecké hovězí se zeleninou (1).JPG
    • liberecké hovězí se zeleninou (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Listopad 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Listopad 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. V hrnci rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, vše dobře promícháme a za občasného míchání povaříme 3 minuty. Potom přidáme plátky masa a lehce je na cibulovém základě povaříme tak, aby se maso zatáhlo. Potom přilijeme vývar z morkové kosti tak, aby se maso dusilo a stáhneme plamen na polovinu. Dusíme dokud maso není měkké. Dle potřeby přiléváme vývar. 2 - Když je maso měkké, rozpustíme na pánvi lžíci másla, přidáme na kostičky nakrájený lilek, žampiony nakrájené na čtvrtky, zeleninu lehce osolíme, vše důkladně promícháme a povaříme pod pokličkou 3 minuty. Potom přidáme dvě naběračky vývaru z morkové kosti a podusíme pod pokličkou 5 minut. Když je maso měkké vyndáme maso prozatím na talíř, který zakryjeme. Do vydušené omáčky přidáme další dvě naběračky vývaru, přidáme pepř a dle chuti přidáme sůl a vložíme do omáčky zeleninovou směs. Vše důkladně promícháme, stáhneme plamen na polovinu a povaříme vše ještě 7 minut. Nakonec do omáčky vrátíme maso. Jako příloha je vhodná dušená rýže nebo ječené kroupy. Já osobně volím kroupy, které mají vysokou výživnou hodnotu. Na talíři polijte maso omáčkou a překryjte ho plátkem slaniny, který si osmahněte na nepřilnavé pánvi na trošce sádla. Pokud máte jako přílohu kroupy prolijte je omáčkou. Okolo masa rozložte uvařenou zeleninu. Dobrou Libereckou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny













    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz