Postup
1 - Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. V hrnci rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, vše dobře promícháme a za občasného míchání povaříme 3 minuty. Potom přidáme plátky masa a lehce je na cibulovém základě povaříme tak, aby se maso zatáhlo. Potom přilijeme vývar z morkové kosti tak, aby se maso dusilo a stáhneme plamen na polovinu. Dusíme dokud maso není měkké. Dle potřeby přiléváme vývar. 2 - Když je maso měkké, rozpustíme na pánvi lžíci másla, přidáme na kostičky nakrájený lilek, žampiony nakrájené na čtvrtky, zeleninu lehce osolíme, vše důkladně promícháme a povaříme pod pokličkou 3 minuty. Potom přidáme dvě naběračky vývaru z morkové kosti a podusíme pod pokličkou 5 minut. Když je maso měkké vyndáme maso prozatím na talíř, který zakryjeme. Do vydušené omáčky přidáme další dvě naběračky vývaru, přidáme pepř a dle chuti přidáme sůl a vložíme do omáčky zeleninovou směs. Vše důkladně promícháme, stáhneme plamen na polovinu a povaříme vše ještě 7 minut. Nakonec do omáčky vrátíme maso. Jako příloha je vhodná dušená rýže nebo ječené kroupy. Já osobně volím kroupy, které mají vysokou výživnou hodnotu. Na talíři polijte maso omáčkou a překryjte ho plátkem slaniny, který si osmahněte na nepřilnavé pánvi na trošce sádla. Pokud máte jako přílohu kroupy prolijte je omáčkou. Okolo masa rozložte uvařenou zeleninu. Dobrou Libereckou chuť.