hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    liberecké hovězí se zeleninou (1).JPGliberecké hovězí se zeleninou (2).JPG
    • liberecké hovězí se zeleninou (1).JPG
    • liberecké hovězí se zeleninou (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. V hrnci rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, vše dobře promícháme a za občasného míchání povaříme 3 minuty. Potom přidáme plátky masa a lehce je na cibulovém základě povaříme tak, aby se maso zatáhlo. Potom přilijeme vývar z morkové kosti tak, aby se maso dusilo a stáhneme plamen na polovinu. Dusíme dokud maso není měkké. Dle potřeby přiléváme vývar. 2 - Když je maso měkké, rozpustíme na pánvi lžíci másla, přidáme na kostičky nakrájený lilek, žampiony nakrájené na čtvrtky, zeleninu lehce osolíme, vše důkladně promícháme a povaříme pod pokličkou 3 minuty. Potom přidáme dvě naběračky vývaru z morkové kosti a podusíme pod pokličkou 5 minut. Když je maso měkké vyndáme maso prozatím na talíř, který zakryjeme. Do vydušené omáčky přidáme další dvě naběračky vývaru, přidáme pepř a dle chuti přidáme sůl a vložíme do omáčky zeleninovou směs. Vše důkladně promícháme, stáhneme plamen na polovinu a povaříme vše ještě 7 minut. Nakonec do omáčky vrátíme maso. Jako příloha je vhodná dušená rýže nebo ječené kroupy. Já osobně volím kroupy, které mají vysokou výživnou hodnotu. Na talíři polijte maso omáčkou a překryjte ho plátkem slaniny, který si osmahněte na nepřilnavé pánvi na trošce sádla. Pokud máte jako přílohu kroupy prolijte je omáčkou. Okolo masa rozložte uvařenou zeleninu. Dobrou Libereckou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny













    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz