Postup
1 - Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Na tento základ vložíme maso a opečeme ho po obou stranách tak aby se zatáhlo. K masu nalijeme trochu vody, tak aby se maso dusilo. Hrnec přiklopíme pokličkou a vložíme ho do trouby předehřáté na 220 stupňů. Maso pečeme pod pokličkou 50 - 55 minut. Pokud použijme namáčené houby, necháme je namáčet alespoň hodinu předem. 2 - Upečené maso vyndáme na talíř a zakryjeme ho. K výpeku přilijeme 250 ml vody a v malém množství vody rozmícháme lžíci mouky. Vlijeme ji do omáčky a vše důkladně promícháme metličkou. přidáme sušené houby i s vodou, ve které se namáčeli a pokud používáme čerstvé, přidáme čerstvé houby nakrájené na menší kousky. Přivedeme vše k varu a povaříme 15 minut za občasného promíchání. Do hotové omáčky vrátíme zpět maso. Podávejte s dušenou rýží nebo bramborem. Na talíři přelijte porci hovězího omáčkou. Měli by jste ji mít dostatek. Dobrou chuť.